Wycieczka Do Zakopanego

AKTUALNOSCI > wydarzenia 2012

WYCIECZKA DO ZAKOPANEGO

Grupa związkowców i członkowie ich rodzin przebywali w czasie długiego czerwcowego weekendu na wycieczce w Zakopanem. Bazą noclegową był pensjonat „U Franka” na Olczy. Organizatorami wycieczki byli G.Niedzielski D.Sobczak. W ciągu kilku dni uczestnicy mieli bardzo urozmaicony program pobytu. Wzięli udział w procesji Bożego Ciała, spacerowali po Krupówkach, wędrowali czarnym szlakiem na Sarnią Skałę, maszerowali do Morskiego Oka, wspinali się nad Czarny Staw, odwiedzili schroniska na Kalatówkach i Dolinie Chochołowskiej, pluskali się w wodach termalnych basenu w Szaflarach. Ważnym punktem programu było wspólne oglądanie transmisji telewizyjnej z meczu Polska – Grecja. Niemal każdy uczestnik wycieczki był ubrany w strój o barwach narodowych a na twarzy miał namalowaną biało - czerwoną flagę. Dopingiem fantastycznie kierował Krzysio Król. Szkoda tylko, że w drugiej połowie meczu naszym chłopcom ktoś „powiązał nogi”. Dzień wcześniej wycieczkowicze odbyli ostry trening we wspólnym śpiewaniu przy akompaniamencie gitary Mirka Rembisza. Na zakończenie pobytu na Olczy organizatorzy zafundowali uczestnikom specjalną kolację z udziałem kapeli góralskiej. Były tańce i śpiewy, nie tylko podhalańskie. W drodze powrotnej odwiedzono gród królewski Kraków. Pokłoniono się przed grobami marszałka Józefa Piłsudskiego oraz zmarłej tragicznie pary prezydenckiej Lecha i Marii Kaczyńskich. W szybkim tempie można było odwiedzić komnaty królewskie i katedrę na Wawelu, krakowski Kazimierz, Rynek, Sukiennice.