W przedświąteczny poniedziałek

AKTUALNOSCI > wydarzenia 2015

FABRYCZNA WIGILIA

W poniedziałek 21 grudnia br. odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe w Fabryce Broni. Przybyli na nie zaproszeni goście m.in. ks. bp ordynariusz Henryk Tomasik, marszałek Senatu Stanisław Karczewski, posłowie Andrzej Kosztowniak i Wojciech Skurkiewicz, dowódca radomskiej jednostki Wojska Polskiego, komendant wojewódzki Policji Rafał Korczak, zastępca komendanta miejskiego Policji Witold Krawczyk, dyrektor 3 Rejonowego Przedstawicielstwa Wojskowego Edward Rudnicki wraz z zastępcami mjr Robertem Kowalczykiem i mjr Konradem Piotrowiczem, prezes ROSA BUD Roman Saczywko, prezes RKP BROŃ RADOM Artur Piechowicz oraz Tomasz Nita były prezes FB. Świąteczno – Noworoczne życzenia zgromadzonym pracownikom i zarządowi składali kolejno przybyli goście. Asystent prezydenta Radomia p. Górski odczytał życzenia od prezydenta R.Witkowskiego. Prezes Edward Migal podziękował wszystkim za wspaniałe życzenia, omówił tegoroczne wyniki finansowo – produkcyjne oraz nakreślił zamierzenia na rok następny, które są bardzo ambitne. Noworocznym prezentem dla załogi będzie nagroda roczna wypłacona w połowie stycznia przyszłego roku. Przeznaczono na nią pół miliona złotych. Warunki podziału zostaną jeszcze doprecyzowane ze związkami zawodowymi. Z początkiem roku grupa ok. 30 pracowników otrzyma również podwyżki indywidualne. Następnie ks. bp H.Tomasik odmówił modlitwę i pobłogosławił przygotowane na tą okoliczność postne posiłki. Po wspólnym odśpiewaniu kolędy Wśród nocnej ciszy wszyscy zgromadzeni przełamali się opłatkiem i składali osobiste życzenia. Przybyłym gościom Zarząd wręczył świąteczne upominki.

ZDJĘCIA