Spotkanie Rocznicowe

AKTUALNOSCI > wydarzenia 2016

SPOTKANIE ROCZNICOWE

W dniu 2 września br., po zakończonej pracy członkowie fabrycznej „Solidarności” autokarami dotarli do domu weselnego „U Kowala”. Tam tradycyjnie postanowiono świętować kolejną już 36. rocznicę powstania Związku. W spotkaniu udział wzięło 185 związkowców, w tym emeryci: Zbigniew Chętkiewicz, Henryk Włodarczyk, Tadeusz Stępnikowski, Zdzisław Erdman, Zbigniew Chmielewski, Andrzej Szczurowski oraz zaproszeni przez Komisję Zakładową goście tj. prezes Stowarzyszenia Radomski CZERWIEC’76 - Stanisław Kowalski, Jerzy K. Kaczkowski - wiceprezes Zarządu Oddziałowego PCK w Radomiu, prezes Zarządu spółki Adam Suliga oraz były prezes Edward Migal. W części oficjalnej lider fabrycznej „Solidarności” Zb. Cebula nawiązał do idei spotkań, przywitał wszystkich przybyłych na spotkanie rocznicowe. Szczególnie ciepło powitano tych pracowników, którzy po raz pierwszy uczestniczyli w takim spotkaniu. Następnie Stanisław Kowalski prezes CZERWCA’76 podziękował za pomoc i wsparcie jakie od lat Stowarzyszenie pozyskuje od Fabryki Broni. Stowarzyszenie CZERWIEC’76 uhonorowało okolicznościowymi statuetkami Zarząd Fabryki Broni i Komisję Zakładową. Wyróżnienia odebrali A. Suliga i Zb. Cebula. J.K. Kaczkowski poinformował, że Zarząd Główny PCK przydzielił honorowe wyróżnienia dla czterech związkowców ŁUCZNIKA, wyróżniających się w pracy na rzecz propagowania idei honorowego krwiodawstwa. Honorowe Odznaki PCK otrzymali: Jacek Bartczak (P-1), Krzysztof Kozieł (HM), Krzysztof Mizera (P-3) i Zbigniew Cebula (FA). Następnie przewodniczący fabrycznej „Solidarności” podziękował byłemu prezesowi Edwardowi Migalowi za pięcioletnią współpracę, życzliwość i zrozumienie w kontaktach ze stroną społeczną i podarował mu na pamiątkę replikę sztandarowego wyrobu fabryki, pistoletu VIS wz. 35. W krótkich wystąpieniach goście życzyli wszystkim uczestnikom udanej zabawy.

Po wspólnym, bardzo smacznym obiedzie, związkowcy przemieścili się na dziedziniec obiektu, gdzie przy piwie i różnorakich daniach z grilla toczono rozmowy o firmie i nie tylko. Oczywiście nie obyło się bez tańców i wspólnego śpiewania biesiadnych piosenek. Oprawę muzyczną zapewnił duet LOS AMIGOS. Zabawa trwała do późnych godzin wieczornych.

ZDJĘCIA