Spotkanie Oplatkowe 2012

AKTUALNOSCI > wydarzenia 2012

SPOTKANIE OPŁATKOWE

19 grudnia br. w siedzibie fabrycznej „Solidarności” odbyło się tradycyjne spotkanie z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Przybyli na nie niemal wszyscy pracujący tego dnia związkowcy. Rozpoczynając wigilijne spotkanie lider fabrycznej „Solidarności” Zbigniew Cebula nawiązał do kontynuowanej tradycji naszych ojców, kiedy wraz z pierwszą gwiazdkę na niebie siadamy z całą rodziną do stołu, łamiemy się opłatkiem, nawzajem składamy sobie Bożonarodzeniowe życzenia, śpiewamy kolędy. Wszyscy tu zgromadzeni jesteśmy wielką związkową rodziną Fabryki Broni – mówił przewodniczący. Rozpocznijmy więc tak jak każe tradycja nasze symboliczne, wigilijne spotkanie od zaśpiewania staropolskiej kolędy. Wszyscy chóralnie zaśpiewali kolędę „Wśród nocnej ciszy”. Następnie przewodniczący w imieniu Komisji Zakładowej i Rady Pracowników życzył zebranym i ich Rodzinom ciepłych i radosnych nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym 2013 Roku, aby był jeszcze lepszy od bieżącego. Po czym wszyscy łamiąc się opłatkiem wzajemnie składali sobie życzenia. Później skonsumowano przygotowany na tę okoliczność poczęstunek i lampką bezalkoholowego szampana wzniesiono toast za pomyślność Fabryki Broni i jej pracowników.