Spotkanie Oplatkowe

AKTUALNOSCI > wydarzenia 2011

W przedświąteczny poniedziałek w fabryce odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe. Licznie stawili się zaproszeni goście m.in. parlamentarzyści: Marzena Wróbel, Marek Suski, Zbigniew Kuźmiuk, Radosław Witkowski oraz prezydent miasta Andrzej Kosztowniak, jego zastępca Bogumił Ferensztajn, przewodniczący radomskiej "Solidarności" Zdzisław Maszkiewicz, Przedstawiciele Policji i Wojska Polskiego, reprezentanci firm kooperujących z FB, Zarząd i pracownicy spółki. Gościem specjalnym był ks. bp Adam Odzimek, którego tata przed laty pracował w ŁUCZNIKU.
Prezes Tomasz Nita w swoim okolicznościowym wystąpieniu omówił wyniki finansowe spółki i jej tegoroczne sukcesy. Przybliżył też przedsięwzięcia przyszłoroczne. Złożył przybyłym gościom i pracownikom życzenia świąteczne. Poinformował załogę o przydzieleniu dla wszystkich zatrudnionych nagrody specjalnej. Życzenia świąteczno – noworoczne złożyli też kolejno parlamentarzyści ziemi radomskiej i prezydent Radomia. Jego Ekscelencja ks. bp. Adam Odzimek złożył serdeczne życzenia świąteczne wszystkim obecnym na spotkaniu oraz ich rodzinom. Pobłogosławił zastawione na stołach pokarmy wigilijne. Po odśpiewaniu kolendy wszyscy przełamali się opłatkiem.
Spotkanie wigilijne poprzedziła miła uroczystość, która odbyła się w siedzibie Komisji Zakładowej. W obecności założycieli Związku w ZM „Łucznik” i aktualnych działaczy Fabryki Broni, szef regionalnej „Solidarności” Zdzisław Maszkiewicz wręczył ks. biskupowi Adamowi Odzimkowi Statuetkę Czerwca’76. Ksiądz biskup Odzimek udzielił wszystkim związkowcom błogosławieństwa w trudnej pracy społecznej.
zdjecia